IĞDIR / KARAKOYUNLU - Bulakbaşı Ortaokulu

Bulakbaşı Ortaokulu

Bulakbaşı Köyü / Karakoyunlu / IĞDIR
Vizyon
HEDEFİMİZ: Kendi kendini motive edebilen, kendisini tanıyan, kişilik, özelliklerini tanıyan, karşılaştığı sorunlarla başa çıkabilen, sağlıklı bireyler yetiştirebilmek; İçerisinde evdeki rahatlığı aratmayacak derecede nezih bir eğitim-öğretim ortamına kavuşmak. Eğitim-öğretim faaliyetlerinde teknolojinin imkanlarından faydalanabilecek araç, gereçlerin tümüne sahip olabilmek; Eğitim-öğretim süreci içerisinde eğiticiler, eğitilenler, çalışanlar ve aileleri hep birlikte aldıkları kararların, etkin bir şekilde bir kurum olabilmek. Okuldaki bütün bireylerin boş zamanlarını değerlendirebileceği spor salonu, laboratuvar, kütüphane ve oyun alanlarına sahip olmak.
Misyon
Okul veli, öğretmen ve çevre işbirliği ve dayanışması içerisinde kaliteli eğitimi benimseyip sevgiyle sunarak; bilgili, becerili, saygılı, araştırmacı, duyarlı kendine güvenen anında iyisini yapabilen, duygu düşünce ve davranışında tutarlı, yaptığı işte bilinçli, çağın teknolojisinden ileri düzeyde faydalanmasını bilen ve uygulayan, aydın düşünen, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, ben merkezli yaklaşımdan uzaklaşıp biz merkezli olan.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Ders başlama saati 08.30 Öğle Arası 11.40-12.20 Ders bitiş saati 14.40
Merkezi kalorifer sistemi
Çok az saatlerde (günde 2 kez) köye gidip gelen servisler bulunmaktadır.
İl ve ilçeye ´olursa´ özel servisle ya da özel araçlarla ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Bulakbaşı Köyü içerisinde yer almaktadır. 5 katlı binası ile hem ilkokul hem ortaokul beraber eğitim vermektedir.
İl merkezine olan uzaklık 24 km ilçe merkezine olan uzaklık 12 km
Diğer Hususlar
Okulun kantini ve köyde market yoktur. Küçük bir bakkal vardır. Köyde çoğunlukla şebeke sıkıntısı yaşanmaktadır.